Search
Close this search box.

Notícies

Presentacions dels projectes d’ESO

La darrera setmana de desembre els alumnes d’ESO van presentar públicament a les famílies els resultats dels projectes treballats durant tot el primer trimestre. 

A 1r d’ESO els alumnes van fer el projecte Missió Univers (àmbit Steam), amb el repte de trobar un planeta substitut del nostre en cas que aquest acabi desapareixent, i el projecte Climate in action (àmbit social i humanístic), sobre el canvi climàtic i el nostre paper per intentar minimitzar-lo.

A 2n d’ESO els projectes que van treballar van ser Gothic Art and the Middle Ages (àmbit social i humanístic), on després d’investigar i conèixer com era la vida a l’Edat Mitjana, els alumnes van preparar la representació de l’obra Robin Hood, i Missió Velocitat (àmbit Steam), on els alumnes havien d’experimentar la velocitat amb circuits creats per ells.

A 3r d’ESO els alumnes van treballar els projectes Let’s be healthy (àmbit Steam), on els alumnes havien de promoure un estil de vida saludable a partir de l’anàlisi dels hàbits propis, i Res amori imperfecti d’Ausiàs in Eramprunyà  (àmbit humanístic), on els alumnes van explorar la connexió entre el poeta medieval Ausiàs March i el castell d’Eramprunyà. 

Finalment, a 4t d’ESO els alumnes van fer el projecte Missió Aigua (àmbit Steam), on els alumnes havien de crear un sistema casolà per millorar els usos de l’aigua i elaborar pòsters científics explicant el nostre sistema i com millorar l’ús que fem de l’aigua. El projecte d’àmbit humanístic va ser Repetir la història: el feixisme a la cantonada, on els alumnes van elaborar un Memorial democràtic sobre el període històric de la Guerra Civil i el franquisme.
Des d’aquest espai, volem felicitar els alumnes per la feina feta i per l’entusiasme amb què van presentar els projectes a les famílies. També volem agrair a les famílies la seva participació a les presentacions. Al segon trimestre, a l’Institut el Calamot continuarem treballant per projectes, així que tots i totes esteu convidats a tornar al nostre centre per compartir amb els nostres alumnes els projectes que hauran treballat durant aquest nou trimestre.