Search
Close this search box.

Notícies

Laia Mogino i Maria Alonso, guanyadores del primer premi al Talent a les Aules!

Es tracta d’un concurs que fomenta la cultura emprenedora de l’alumnat dels centres de secundària, on a Gavà, han participat prop de 450 alumnes. 

Al març, tots els centres educatius de la ciutat, van presentar diferents projectes de pla d’empresa i solament un de cada centre, era l’escollit, en total 10 parelles finalistes; aquí, vam rebre el primer premi per nosaltres: del nostre centre van seleccionar dues parelles finalistes de 4rt ESO: la Marta Bals i la Nerea Bals, amb el seu projecte “ZenTeen Toolkit” i, la Laia Mogino i la Maria Alonso, amb el projecte “Win-Win”.

Han estat mesos de treball intens en els projectes i, aquest 29 de maig, s’ha posat punt final amb la gala de lliurament de premis celebrada a l’Espai Maragall, on les parelles finalistes han exposat els seus projectes.

Una gala, on tots els mentors van tenir oportunitat de dirigir-se al públic per mostrar com havia estat la seva experiència treballant amb els alumnes adolescents. Tots tenien un punt en comú: la sorpresa de veure que les noves generacions tenen capacitat, ganes i empenta. Lluny dels prejudicis i estereotips que moltes vegades els etiqueten.

Win-Win, l’app que connecta joves universitaris i persones amb discapacitat, idea guanyadora del Gavà Talent a les Aules 2024.

La idea de negoci l’han desenvolupat la Laia Mogino i la Maria Alonso, que han estat tutoritzades per la Natalia Cañete, professora d’Economia i mentoritzades per Mónica Galera i David Valero de Valero’s Sabateries.

“WIN-WIN” és una APP que connecta a persones amb discapacitat física motora amb joves universitaris, oferint-los el seu habitatge a canvi d’ajuda en el dia a dia, com poden ser les tasques de la llar, anar a comprar o sortir a passejar.

Amb la nostra idea tothom guanya. Per una banda, les persones amb discapacitat, en concret les que tenen una discapacitat física motora, tenen la necessitat en moltes ocasions de comptar amb l’ajuda d’algú per executar diferents activitats del dia a dia i, per altra banda, els joves estudiants universitaris, que en moltes ocasions han d’estudiar fora del lloc de residència i es veuen obligats a pagar per un lloguer, que juntament amb el cost econòmic dels estudis, suposa una despesa molt difícil d’assumir tant per ells com per les seves famílies”, expliquen les guanyadores.

Les estudiants s’emporten el primer premi – patrocinat per Lipotrue-: un viatge de 5 dies a San Francisco per conèixer les empreses més representatives de sectors innovadors, com ara Google, HP, Meta, Salesforce o la Universitat de Stanford, entre d’altres.

A més, l’alcaldessa va anunciar que l’Ajuntament estudiarà la implementació de la iniciativa.

Des d’aquí, volem felicitar a totes quatre per la feina feta. El nostre premi, sou vosaltres, les alumnes.